MAKALELER

Diyet

Diyet nedir? Diyet=Perhiz=Rejim   Kişinin sağlığını formunu muhafaza etmek korumak için gerekli olan beslenme düzenidir Diyet.   SAĞLIKLI DİYET:Aklımızda yarattığımız tüm yasakları ortadan kaldırmanın yanısıra acıktığımızda ruhumuz ve vücudumuzun isteklerine göre seçim yapıp doyana kadar hissederek yemektir...Sağlıklı diyet listeleri bilgili ve bilinçli olması lazımdır. Sağlıklı diyet nasıl yapılır?  Her kilo için 20 kcal/gün enerji hesabına, aktivite dur ...Devamını oku.

Kilo Veremiyor musunuz?

KİLO VEREMİYOR MUSUNUZ… Iştahımızın ve kilomuzun kontrolünde çok önemli role sahip hormondur iştah ne kadar yiyeceğinizi söyleyen, beyin hücrelerinden adrenerjik sistemle gelen uyarıların toplamıdır.   İşte leptin bu uyarıyı kontrol eder adeta fren görevi görür. Aşırı yemek yemeyi ve sonuçta da obeziteyi önler.Birçok obez insanın kanında yüksek oranda saptanmasına LEPTIN DIRENCI denmektedir. Bu kişilerde leptin,kandaki yüksek seviyesine karşılık yanıt vermesi gerektiği gibi ...Devamını oku.

Diyet Lifi Nedir ?

Besin ögesi içermeyen gıda bileşenleri DİYET LİFİ olarak tanımlanır.   Doğallıktan uzaklaşılan beslenme alışkanlıkları bizleri diyet lifleri ile daha az beslenir kılmıştır.Barsaklarda çözünmeyen diyet lifleri barsak içindeki dışkı kıvamını ve hacmini artırarak adeta süpürge görevi görüp kabızlık sorununda iyi bir çözüm sağlamaktadır.   Tahılın 3 ana bileşeninden biri olan KEPEK LİFLERİ dengeli beslenmemizde çok önemlidir.Bu lifler bağırsakları rahatlatması yanısıra içerdiği ...Devamını oku.

Siyah Buğday

Siyah buğday, tahıllar arasında protein değeri en yüksek olmanın yanısıra (%13-15), en yüksek hazmedilebilen proteine de sahiptir. Bu oran soyadan bile yüksektir.Bunun sebebi de vucudumuz tarafından yapılmayan,başta LİZİN olmak üzere 8 aminoasiti içermesidir. işte bu nedenle vucudumuz siyah buğday proteininin % 74 ünü kullanabilmektedir.   Bu temel aminoasitlerin yanısıra komplex karbonhihrat da içerir.Bu kombinasyon nedeniyle siyah buğday kullanımında,protein yıkımı olmadan vucudun e ...Devamını oku.

Obezite Neden Artıyor ?

Uluslararası Kalkınma Enstitüsü (ODI) nün yaptığı obezite artış oranlarıyle ilgili çalışmalar çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarmıştır.Şu anda dünya çapında obezite oranının 1/3 olduğunu yani her 3 kişiden birinin obez olduğunu ortaya çıkaran ODI çözüm için ,devletlerin aynen sigara kampanyaları gibi kampanya ve ciddi uzun süreli planlar yapmaları gerektiğini önermektedir.   Artan obezite oranı,önümüzdeki yıllarda kalp krizi,inme,diabet vb hastalıkların görülme oranını daha da artıracaktır ...Devamını oku.

Çocuklarda Obezite

Modern hayat tarzının erişkinlerde artırdığı obeziteden maalesef çocuklarda payını almıştır.Bunda televizyonun,video oyunlarıyla daha fazla vakit geçirmenin,sonuçta egzersize daha az vakit ayrılmasının büyük payı olmuştur...Çocuklarda obesite giderek daha erken yaşlara inmeye,BKİ % si giderek daha yukarılara çıkmaya başlamıştır.Kalori bolluğunun, egzersiz kıtlığının yanında katkılı özellikle hormonal istismarla üretilen hayvansal gidaların fazla tüketilmesi sebebiyle erken girilen buluğ çagı da ...Devamını oku.

Obezite ve Cinsellik

Obezite yarattığı onca hayati sorunun yanında , cinsel hayat üzerine de çok olumsuz etkiler ilave eden, sosyal boyutuyla toplumu,aile hayatını ilgilendiren,içine alan bir sorunlar yumağıdır.   Kilo fazlalığı olan bir erkekte özgüven ile birlikte benlik imajıda düşer.Reddedilme stresi,beğenilmeme ön yargısı obez erkekte ciddi bir cinsel isteksizliğe (empotans kaybı),sertleşme sorununa (ereksiyon sorunu) sebep olacaktır.Aşırı yağlanmaya bağlı artan östrogen seviyesi de bu iki fonksiyonu ...Devamını oku.

Leptin Hormonu Nedir?

Leptin iştahı kapatan,yağlan yakan hormondur... Insülin iştahı açan,acıktıran yağları depo eden hormondur.. Leptin hormonu tüm hormonların işleyişini idare eder. Adeta orkestra şefi gibidir.Uyku hormonu denebilir. Ancak anti-obezite hormonu değildir.   Gıda alımında kan şekeri yükselir insülin seviyeside artar. 2 saat sonra Insülin düşmeye başlar. Alınan şeker enerjiye dönüşür.2 saat sonra da glukagon depo şekeri enerjiye dönüştürmeye başlar. Son olarak LEPTIN devreye girer ve yağlar ...Devamını oku.

Obezite ve Ekonomi Boyutu

Vucudumuzdaki yağ hücrelerinde biriken depolanan enerji rezervlerinin ciddi risk oluşturacak düzeyde artması,yağ hücrelerinin hacminin aşırı büyümesi, buna bağlı olarak hastalık ve ölüm oranlarının yükselmesi ile önümüze gelen sorunların tamamını izah eden deyimdir OBEZİTE..   Yapılan araştırmalar obezlerin sağlık sistemine yüklediği maliyetin totalde ekonomik olduğunu gösteriyor olmasına karşılık ,ilgili ekonomiyi olumsuz etkilediğini ortaya koymuştur.Total maliyetin obezlerin yaşam ...Devamını oku.

Çölyak Hastalığı (Gluten enteropatisi- Tropikal Sprue)

İnce bağırsakta sindirimi sağlayan tüylü çıkıntıların (villuslar) bozulmasıyla ortaya çıkan ,temelinde alerjinin yattığı bir sindirim sistemi hastalığıdır.Villusların bozulması ince bağırsakların emilim fonksiyonuna engel olur.Yapılamayan sağlıklı emilime bağlı bir seri patoloji ortaya çıkar.   İnce bağırstaki bu hasar buğday ,arpa ,çavdar,yulaf gibi tahıllarda bulunan GLUTEN isimli proteine karşı gelişen bir alerjinin sonucunda oluşur.   Genetik (kalıtımsal ) bir hastalıkt ...Devamını oku.

Kilo Vermede Hedef Ne Olmalı?

Birincil hedef fazla kiloyu azaltmaktır.   ikinci hedef ise verilen kiloyu geri almayıp, kiloyu uzun süre korumaktır.   Üçüncü hedef ise kiloyu korumaktan öte ideal kiloya yaklaşmak hatta yakalamak   ve bu formu korumaktır.   Vücut ağırlığınızla ilişkili olarak alacağınız kararda ilk adım, vücut ağırlığınızın % 10'unun verilmesine odaklanmaktır.Bu oranda sağlanan kilo kaybı ile tutulan form en az altı ay muhafaza edilirse diğer basamaklara geçilebi ...Devamını oku.

İnsulin Direnci Belirtileri

İnsulin direnci metabolik bir rahatsızlığın ilk belirtisidir.Pankresasın aşırı insulin üretmesi "hiperinsulinemi"ye neden olur.Bu aşırılık hücre düzeyinde insuline karşı bir duyarsızlık geliştirir.Kan şekerinde dalgalanma olur. Önce şeker düşüklüğü "hipoglisemi" ,ardından şeker düzeyinin artması "hiperglisemi" oluşur.Böylece şeker hastalığı tetiklenir ,ardından da tablo yerleşir.   İnsulin direnci şu belirtilerle kendini belli eder.Tatlı krizleri,unlu şek ...Devamını oku.

Metebolizma Nasıl Hızlanır?

Metabolizma vucudumuzun enerji uretme ve sarf etme faaliyetlerini kapsar.Bu üretim ve sarf faaliyeti hücrelerimizdeki küçük enerji santrallerinin yani mitokondri denen birimlerin faaliyetteki sayı ve gücüyle doğru orantılıdır.Özellikle mitokondri sayısının çokluğu çok ama çok mühimdir.Mitokondri sayımızı azaltmak veya artırmanın elimizde olması metabolizma hızımızın gaz pedalının adeta elimizde olması gibi bir avantaj sağlamaktadır.   Mitokondrilerimizi canlandırmak ya da zehirlemek f ...Devamını oku.

Diyabette Hb A1c nin Önemi

Diyabet yüzyılımızın oransal olarak en çok artan ve çok önemli sağlık sorunlarını kişiye yükleyen ,en sık görülen metabolik hastalığıdır.Başta obezite denen hastalıklar yumağı olmak üzere,görme bozukluklarından ,böbrek yetmezliğine,kalp damar hastalıklarından ,uzuv kaybına neden olan gangren hastalıklarına,cinsel iktidarsızlıktan,kısırlığa,psikolojik problemlerden erken bunamaya kadar bir seri hastalığa neden olan kan şekeri yüksekliğiyle seyreden bir hastalıktır.   Bu kadar ciddi ve ...Devamını oku.

Form Korumada 8 Önemli Sır

Formda kazanmak kadar ,kazanılan formu idame ettirmek,korumak önemlidir.Bu korumada en dikkat edilecek his doygunluk duygusunun kontrolu ve bastırılmasıdır.   Doygunluk hissini kontrol edenler formlarını da muhafaza ederler.Öğünde önüne gelen porsionları tüketmezler.Tüketmeye çalışmazlar.Yavaş yemek de doygunluk hissini kontrolde önemli bir yöntemdir.   Dengeli ve yeterli bir ana öğünün ardından en erken 2-3 saat sonra açlık uyarıları gelmelidir.Daha kısa zamanda gelen uyar ...Devamını oku.

Kilo Veremiyor musunuz? Belkide Sorun Leptin Seviyenizle İlgili

LEPTOS: İNCE ,ZAYIF   İştahımızın ve kilomuzun kontrolünde çok önemli role sahip hormondur leptin.İştah ne kadar yiyecegimizi söyleyen, beyin hücrelerinden adrenerjik sistemle gelen uyarıların toplamıdır.İşte leptin bu uyarıyı kontrol eder adeta fren görevi görür.Aşırı yemek yemeyi ve sonuçta da obesiteyi önler.   Birçok obes insanın kanında yüksek oranda saptanmasına LEPTİN DİRENCİ denmektedir.Bu kişilerde leptin,kandaki yüksek seviyesine karşılık yanıt vermesi gerektiği g ...Devamını oku.

Sağlıklı Beslenmenin Önlediği Sorunlar

Sağlıklı beslenerek görülme sıklığı ve şiddetini azaltabileceğimiz hastalıkları şöyle sıralamak mümkündür.   Obeslerde sık görülen öz güven eksikliği ve depresyon halleri % 55 azalır kaybolur.Kişi yaşama daha sıkı bağlanır.Toplumdaki davranışları rahatlar.Aynalarla barışır.   Obezlerde sık görülen, ani ölümlere sebep olan uyku apnesi de denen solunum durması fazla kilolardan kurtulunca %74-98 yok olur.   Obesiteye bağlı gelişen kalp ve ve damar hastalıkları %82 a ...Devamını oku.

Gİ Diyeti

Glisemik İndeks diyeti, Obesite çözümünde ve beslenme gündeminde sık konuşulur oldu. Bel çevresi genişleyip,göbeği büyüyen, kilo vermekte zorlanan ,kilo verse bile kolayca geri alan şahıslara özellikle önerilen bir diyettir.   Gİ modeli hipertansiyon,şeker hastaları ve sık sık hipoglisemiye giren hastalarda başarılı sonuçlar vermektedir.Bu beslenme modelini kişi hayatına uygulayabilirse başarılı bir kilo verme yöntemi sağlayabilir.Besinler üç gruba ayrılır .Protein ,yağ ve karbonhidra ...Devamını oku.

Tüketilen Gıdaların Isılarının Diyetdeki Rolü

  Çok önemsiz gibi görünen ,ancak bilgi eksikliği nedeniyle yanlış uyguladığımızuygulamalar nedeniyle hayatımızı ve yaşam konforumuzu sıkıntıya girmekte ve kilo almaktayız.   Örneğin gıdaların hangi ısılarda ya da çiğ veya pişmiş olmasınınobesite üzerine etkisine dikkat etmeyiz.Bu konuda alışılagelmiş alışkanlıklar yanlışlarla doludur.Örneğin pişmiş olan besinlerin çiğ olanlara oranla kilo yapma kapasitesi daha yüksektir.Bir yiyecek ne kadar çok pişerse kilo yapma ihtimali de o ...Devamını oku.

Gİ Diyet İhtiyacına Karar Verme Testi

Hipoglisemi, diyabet riski,göbeklenme riski altında olup olmadığını ögrenmemiz için basit bir test yapmak yeterlidir.  KAÇ YAŞINDASINIZ ? Orta yaşlardan itibaren glisemik yükü yüksek gıdalarla beslenirseniz  hipoglisemiye girmeniz,diyabet hastalığına yakalanma riskiniz artar.Yaşınız 40 ı geçtiyse risk grubundasınız.  BEL ÇEVRENİZ KAÇ SANTİM? Bel ölçünüz 80 cm üzerindeyse  ve bayan iseniz, bu durum sizi risk grubuna sokar.Eğer cinsiyetiniz erkekse bel çevreniz ...Devamını oku.

İştahımızı Nasıl Düzene Sokarız ?

İştahımıza erken müdahale sabah başlamalıdır. Güne yulaf veya siyah pirinç içeren bir gıdayla başlamalıdır. Çünlü bu kombinasyonlar sağlıklı ve tok tutucudur.   Siyah pirinçli bir ürünü özellikle fıstık ezmesiyle tüketirseniz,açlık krizlerine yol açan beyin sinyallerinin önüne geçersiniz.Çünkü fıstıkda bu sinyalleri azalttığı kanıtlanan protein bol miktarda bulunmaktadır.   Bu kahvaltı kombinini size sunduğumuz Thin Think Siyah Pirinçli Diyet Lifli ürünle yapabilirsiniz. Ya ...Devamını oku.

Metabolizmanın Yavaş mı ? Hızlısı mı ? Makbul... Metabolizma Nasıl Hızlanır ?

' Metabolizma' çok sık kullandığımız,günlük hayatımız da sık duyduğumuz yabancı sözcüklerden biri..Tanımı istirahatte de,faaliyette de vücudumuzun üretim ve tüketim sürecidir.Metabolizma deyimi sadece bizde değil hemen her dilde kullanılmaktadır.Bu kadar sık ve yaygın kullanılma nedeni ise global sorun haline gelen,ülkelerin adeta sorun sıralamasında; 1.sıraya oturan kilo patlaması ve OBEZİTE salgınıdır.   Metabolizma sorunlarının kilo alma üzerindeki etkisi zannedildiği kadar ...Devamını oku.

Günlük Kalori Kısıtlamanın Ölçüsü Var mı ?

Altı ay içinde % 10 'luk bir kilo kaybı arzu ediliyorsa,haftada 0.5-1 kg vermelisiniz.Bir başka ifadeyle günlük kalori kaybınızın 500 ile 1000 kalori arasında olmalıdır.   Bu kayıpların bir kısmını yediklerimizi azaltıp daha az kalori alarak,bir kısmını ise egzersiz yapıp yakarak sağlayabiliriz.   Kilo fazlalığı olan, beden kitle indeksi 27-35 arasında bulunan kişilerde günde 300-500 kalori civarında bir diyetsel kısıtlama ,uygun seçilen bir egzersizle haftada 0.5-1 kg ...Devamını oku.

Kilolardan Hızlı mı ? Yavaş mı ? Kurtulalım...

Yapılan pek çok araştırma , uzun sürede düşük hızla verilen kiloların, yeniden geri alınma olasılığının düşük olduğunu ortaya koymuştur.Bu amaçla yapılan uzun süreli programların kişi açısından da daha kolay ve daha az masrafla uygulandığıda yapılan çalışmalar ve istatistiklerde ortaya konmuştur.   Aynı çalışmalar yüksek hızla ve fazla miktarda verilen kiloların hızla geri alındığını ortaya koymuştur.Bu kilo kaybetme yöntemleri başka sorunları da beraberinde getirmektedir. Yüzde ,karı ...Devamını oku.

Tükettiğimiz Gıdaların Cildimize Etkileri ve Cilt Dostu Gıdalar

Mevsim yaz.Cildimiz hem haşır neşir olduğumuz güneşin tehdidi altında ,hem de daha bir göz önünde..O nedenle cildimizi besleyen ,cilt dostu gıdalardan bahsedelim..   Balıklar, özellikle de yağlı balıklar mükemmel bir cilt destekleyicisidirler.Çünkü cilde faydalıhemen herşeyi içermektedirler.Kaliteli protein yapısı,kalsiyum,fosfor,magnezyum,çinko,selenyumla tıka basa dolu oluşu,D vitamininden zengin kompozisyonu,Omega-3 den zenginliği balığı , cilde fayda konusunda eşsiz kılar...Balık ...Devamını oku.

Hangi Yağ Zayıflatır?

Hiçbir yağın obesite mücadelesinde yeri yoktur.İster bitkisel ister hayvansal olsun tüm yağların 1 gramı 9 kcal kalori içerir.Zeytinyağı dahil hiçbir yağ kilo vermede etkili değildir.Eğer ihtiyaçtan fazla yenirse tüm yağlar kilo aldırır.Ancak zeytin yağının diğer yağlardan sağlıklı olduğunu unutmamak gerekir.   Son zamanlarda yapılan bazı çalışmalar zeytin ağacının yaprağının içerdiği bazı maddelerin kilo vermede etkili olabileceği yönünde bazı sonuçlar vermiştir..   Op.Dr ...Devamını oku.

Plates mi? Yürüyüş mü?

Diyet yapan ,obesiteyle mücadele amacıyle egzersizin şart oluşunu anlayan özellikle bazı bayanlar adeta 'pilates 'e ' gönül verirler.Pilatese son zamanlarda erkeklerden de katılım artmıştır.   Ancak pilates, hiçbir zaman obesiteyle mücadelede ve sağlık kilo aralığını muhafaza etmekte kardiyo,yürüyüş,bisiklet ve yüzme gibi aktivitelerin önüne geçemez.   Bu bilgiler sizi pilatesten alıkoymasın,pilates yapmaktan vazgeçmeyin.Sadece fazla kilolarınızdan kurtulmak ,ob ...Devamını oku.

Kilo Egzersizle Artar mı?

Obe zite ile mücadele eden bazı kişiler vakitlerinin önemli bir kısmını egzersize ayırmalarına rağmen kilo veremezler.Değil kilo vermek , kilo bile alırlar..Bunun başlıca sebebi;   nasıl olsa spor egzersiz yapıyorum deyip diyeti bozmaktır. Gerek yediği miktara , gerekse kalori hesabının kısıtlamasına dikkat etmeyince egzersiz zayıflama değil kilo alma aracı olur.   Egzersize rağmen kilo almada bir yanlışta egzersizin zamanının ve planının iyi olmayışıdır. Sabah kahvatısını ...Devamını oku.

Akşam Yemeği Saatinin Formumuz ile ilgisi?

Akşam yemekleri erken saatte yenmelidir.Yenilenlerin hazmı kolay,kalorisi ve yağ oranı düşük olmaları yanısıra zamanlaması da çok önemlidir.   Erken yenen akşam yemeği rahat uyumamızı sağlarken ,geç yenen sindirim sisiteminin doğal, olağan ritmini bozar. Bu sebeple Obesiteyle mücadelede akşam öğününün zamanlası önemlidir.   Geç yenip ,hazım işlemine zaman kalmadan yatılması durumunda gece boyu devam edecek olan sindirim sistemi faaliyetleri kişiye kilo olarak döneceği gibi, ...Devamını oku.

Trans yağa Dikkat !

Alışverişlerde transyağ oranı düşük oranlı gıdalar seçilmeli, bir porsiyonunda 1 gr .dan az transyağ olanlar tercih edilmelidir. Diyet yaparken tüketilen gıdalarda bu husus daha da önemlidir.   İçeriğinde hurma yağı,palmiye yağı ,hindistan cevizi yağı gibi yağlar olan pastane ve fırın ürünlerinden tüketmemelidir. Bu yağlar transyağ değildir ama en az onlar kadar zararlı doymuş yağlardır.   Başta pizzalar olmak üzere ,bisküvi (özellikle de kaymaklı olanları), çörek ,krakerle ...Devamını oku.

Egzersiz Açken mi? Tokken mi? Yapılmalı...

Egzersizden 3-4 saat önce yemeği içmeyi kesmek geçerliliğini yitirmiş bir tezdir.Hele obesiteyle mücadele eden, egzersizi zayıflama amacıyle programına sokmuş kişiler bu tezi kesinlikle uygulamamalılar. Doğrusu aktiveteden 30-60 dakika önce biraz meyve ve ayran-yoğurt gibi hem karbonhidrat hemde protein almalıdır. Böylece egzersizde yakacağı enerjinin birazını kazanmaktan çok o esnada oluşabilecek hipoglisemiyi (şeker düşüklüğünü) engellemiş olacaktır."Thin Think" ürünlerimizin tüm for ...Devamını oku.

Şok Diyet

Yaz yaklaşırken kışın alınmış olunan kiloların kısa sürede verilmesi için uygulanan diyetlerdir.Tıbbi terminolojide olmadığı gibi beslenme literatüründe de böyle bir deyim yoktur.Basiit bir diyetin abartılmasından günlük kullanıma girmiştir.Kadınların 1200kcal, erkeklerin 1600 kcal olan olan yaklaşık günlük kalorii ihtiyacını %50 azaltarak 800 kcal 'e düşürülme prensibi uygulanır. Hatta bu abartılmış diyet 3-5 günlük periodlara çıkartılıp ,günlük 600 -800 kcal' den 400 kcal' e düşürü ...Devamını oku.

Nasıl kilo verilir?

Boyumuzla kilomuz arasındaki kilomuz lehine olan fazlalık obesitedir.Bu rakam büyüdükçe ,obesitenin ciddiyeti ve çıkardığı sorunlar da doğru orantılı olarak artmaktadır.O nedenle obezite mücadelesi hem uzun yaşam için,hem de konforlu yaşam için ciddi bir mücadeledir.bu uğraşı 3 ana başlıkta yapılır.   1.İrade: Obez kişi sorunun farkında olacak ,sorunu yok saymayacak ve hayatını bu olumsuzluktan kurtarmaya ,bunun için de özverili olmaya gayretli olmaya karar verecektir.Uygulayabileceği ...Devamını oku.

İNSULİN DİRENCİ NEDİR ?

İnsülin kan şekerini düşüren,çok önemli pankreas hormonudur.Hiç yokluğu TİP 1 diyabete neden olur.İnsülinin yetersiz olduğu ya da direnç geliştirdiği kişilerdeyse TİP 2 diabet gelişir.   İnsülin direncinde hücre seviyesinde insülin reseptörleri duyarsızlaşır.Kandaki şeker,kas,karaciğer ve yağ hücreleri başta olmak üzere hücre içine girmekte zorlanır.Bu nedenle kanda şeker düzeyi yükselir.Pankreas yükselen kan şekerini düşürmek için insülini arttırır.Bu tempo pankreası yorar ve yetmez ...Devamını oku.

SİYAH PİRİNÇ

Siyah pirinç Uzak Doğuda yetişir. DNA 'sıyla oynanmadığı için tamamen doğal, katkısızdır.Besin değeri yüksek lifden zengindir.Rengini veren kimyasal çok güçlü bir ANTİOKSİDAN 'dır. Bu özellik tüm damarları sertlikten (ateroskleroz) korur.Aynı özellik Vücut DNA yapısının bozulmasını.dejenere olmasını engelleyerek Kansere mani olur.   İçeriğindeki Evit. demir ,magnezyum ve mineraller kemik, kas ve sinir sisteminidestekler ve güçlendirir.   Uzak Doguda hükümdarlar ve ü ...Devamını oku.

GÜNLÜK KALORİ KISITLAMANIN ÖLÇÜSÜ VAR MI?

Altı ay içinde  % 10 'luk bir kilo kaybı arzu ediliyorsa,haftada 0.5-1 kg vermelisiniz.Bir başka ifadeyle günlük kalori kaybınızın 500 ile 1000 kalori arasında olmalıdır.     Bu kayıpların bir kısmını yediklerimizi azaltıp daha az kalori alarak,bir kısmını ise egzersiz yapıp yakarak sağlayabiliriz.        Kilo fazlalığı olan, beden kitle indeksi 27-35 arasında bulunan kişilerde  günde  300-500 kalori civarında bir diyetsel kısı ...Devamını oku.

İNSÜLİN DİRENCİ ŞİŞMANLATIR MI ?

   İnsülin direnci gelişen kişilerin pankreası bir tür non-stop çalışan insülin fabrikasına döner.Kişi üstüne üstlük birde düzensiz ve bol gıdalarla besleniyorsa üretim adeta patlar.Bu kısır döngü insülin şeker sistemini adeta kitler..Bu durum tüketilen yiyecek ve içeceklerin hücrelerde enerji olarak kullanılacağı yerde yağ olarak depolanması ile sonuçlanır..   Bu nedenle kan şekerimizi çok kontrolde tutmalı, yükselmesine ve dalgalanmasına izin vermemeliyiz... ...Devamını oku.

KEFİR HAKKINDA...

Kefir yoğurt gibi mayalanmış bir süt ürünüdür. Onlarca farklı probiyotik türü içerir.İçerdiği kefiran adlı karbonhidrat bir antibiyotikdir.Helikobacter Pilori denen ülser sebebi patojenin en iyi ilacıdır.   İçerdiği kalsium oranı çok yüksektir.Bu özelliği de kefiri kemik erimesi rahatsızlığından korumak başta olmak üzere iskelet sistemizde olumlu destekler sağlar.   Sütte bulunan şeker laktozdur. Bu şekeri hazmeden enzimi eksik olan kişiler süt içince bir takım şikayetler , ...Devamını oku.

HİPOGLİSEMİ VE BELİRTİLERİ NELERDİR ?

Kandaki şeker oranımızın 60 mg. ın altına düşmesidir hipoglisemi.B u rakamın altına ne kadar düşerse belirtileri o kadar şiddetli olur.   Hipoglisemi birçok klinik belirtiği taklit edebilir.Hatta bazen kanımızdaki şeker oranında düşme yönündeki hafif dalgalanmalar bile aynı belirtileri yapabilir.   Hipoglisemi de : soğuk soğuk terlemeler, çarpıntı ,yemek yeme isteği, özelllikle de tatlı yeme isteği, baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik, depresif ruh hali veya sinirlilik,ellerd ...Devamını oku.

METABOLİK SENDROM SİZE NE MESAFEDE ?

Metabolik sendrom ,en az şişmanlık sorunu kadar tehlikeli ve önemlidir.Hızla yayılan bu sorun önceleri orta yaştaki kadınlarda ve erkeklerde görülürken günümüzde fazla kilolu şişman gençler ile küçük çocukları da olumsuz etkilemektedir.Bu bir hastalık değil ,sendromdur.Diğer bir değişle hastalıkların habercisi de diyebiliriz.   Bazı insanlar aldıkları enerjiyi daha yavaş harcadıkları için ,hormon sisteminin zorlanmasından dolayı ne kadar dikkatli beslenseler de çok çabuk kilo alırlar, ...Devamını oku.

B 12 VİTAMİN KAYNAKLARI

B12 vitamini yaşam için çok önemli,temini de emilimi de güç bir vitamindir. En fazla deniz ürünlerinde bulunur.Havyar da en fazla B12 ihtiva eden deniz ürünüdür.   100 gram uskumru erişkin bir kişinin günlük ihtiyacını karşılamaktadır. Kırmızı et, süt ve süt ürünleri , ciğer de B 12 kaynağı olarak tüketilebilecek gıdalardır.   B12 vitamini görüldüğü gibi bitkisel kaynaklı değil , hayvansal kaynaklıdır.   Op.Dr. Adem Yücel ÜRÜNLERİMİZE BURDAN ULAŞABİLİRSİNİZ ...Devamını oku.

PROBİYOTİKLER ZAYIFLATIR MI ?

  Son zamanlarda yapılan çalışmalar barsak sağlığının  genel sağlığın yanısıra kilo ile de ilgili  olduğunu ortaya koymuştur.Bu sebeple yoğun probiyotikle beslenmek her diyetin önemli bir  parçası olmuştur. Barsaklarda probiyotik ortam optimal oldukça flora da güçlü ve vucut lehine olmakta, kilo almak zor, vermek kolaylaşmaktadır.   Bu amaçla başta kefir olmak üzere yoğurt ,peynir  THİNTHİNK ürünlerimizin tüm formlarıyla rahatlıkla  ve bolca tüketil ...Devamını oku.

TOK KALMANIN ETKİLİ YOLLARI

Açlık hissinin nedeni kan şekerindeki düşmedir.Açlık hissini gidermekte bu düşüşü tersine çevirmekle olur.Ancak bu uygulama şekeri ani yükseltip düşüren gıdalarla olmamalıdır.Ben size tok kalmanın etkili yollarını sıralayacağım.  1.Protein tüketin.Et, balık,yumurta , süt ürünleri tüketin.Bu gıdaları fasulye ,bezelye ,nohutla kombine edin.Böylece tokluk duygusu daha da derinleşir.    2.Kötü karbonhidratlar tüketmeyin. Şeker ilave edilmiş unlu gıdalar,bal pekmez reçel ...Devamını oku.

DİYABETİN CERRAHİ TEDAVİSİ./ METABOLİK CERRAHİ

   Obesitenin bir araya getirdiği diyabet ,kolesterol yüksekliği ve hipertansiyon  kısaca ''Metabolik Sendrom '' olarak tanımlanır.Son 10 yılda 2 katına çıkan diyabet için yapılan ''metabolik cerrahi'', '' Obesite Cerrahisi'' ile karıştırılmamalıdır.. Obesite cerrahisinde mide hacmi değişik yöntemlerle küçültülmektedir.        Metabolik cerrahi uygulanmasında kişinin morbid olması şartı aranmaz. Cerr ...Devamını oku.

KARNİTİN VE CLA İŞE YARIYOR MU ?

  Obesitenin çok arttığı günümüzde , zayıflama programlamalarında sıklıkla kullanılan karnitin ve CLA 'nın (konjuge linoleik asid)  ciddi bir fayda sağladığı saptanamamıştır.Her iki desteğinde " yağları erittiği'' ve '' yağları kasa dönüştürdüğü'' konusunda, iddia eildiğini destekleyen kanıtlar sağlanamamıştır.   İlle de yağları yakma ve kasa dönüştürme iddası için uygulamada bir destek aranıyorsa kişi bu iki maddenin piyasadaki prepar ...Devamını oku.

SU İÇMEK YARIYOR MU ?

1990 Yılların başında '' insülin direnci '' kavramı metabolizma biliminde yerini aldıktan sonra anlaşıldı ki bazı bedenlerin yaptığı aşırı insülin kişiyi unlu şekerli gıdalara yöneltmekte ve bu kişiler '' serçe '' kadar beslenseler dahi aşırı kilolu hale gelebilmektedir.   Gerçektende sanki içtikleri su adeta kilo olarak depolanır gibi olmaktadır.   Bu kişiler açlık ve tokluk insülin seviyelerini ölçtürmeliler.Açlık insülini 8 ünitenin, toklu ...Devamını oku.

İNSÜLİN DİRENCİ OLANLAR NE YAPMALI?

Bir seri hastalığa zemin hazırlayan bu dirençli tablodan kurtulmak için ;   1. Protein tüketiminizi artırmalısınız.Yumurta , yoğurt , balık,kırmızı et tüketmelisiniz.   2. Karbonhidrat tüketiminizi sınırlamalısınız.Un,şeker ,makarna, pirinç ,tatlı, unlu mamüllerden uzak durmalısınız.Gazlı ,kolalı içeçeklerden, tatlandırılmış sıkılmış meyve suları da tüketilmemelidir. 3.Aktive olmalıdır.Her gün minimum 5000, ortalama 7500, ideali 10 000 adım yürümektir.Yüzme ,voleybol, ...Devamını oku.

FLEXİTARYEN DİYET / ESNEK DİYET

Bıktırıcı,uygulanabilirliği zor,kabul edilmesi müşkül diyetler, çözümü flexibl (esnek) diyete taşımıştır.Bu diyette ne aşırı hayvansal protein tüketilmekte,ne de keskin sınırlı bir vegeteryan rejim uygulanmaktadır.Et balık tavuk yendiği gibi bol sebze ve meyve de tüketilebilmektedir.   Bu diyet kilo verdirebilir... Bol sebze ve meyveyle kişi posayı bol alacağı için doygunluk hissi nedeniyle daha az kalori alacaktır.Açlık krizleri olmayacak, atıştırmalık aramayacaktır.Bu diyet orta yaş ...Devamını oku.

YİNE ZERDEÇAL,NİYE ZERDEÇAL ?

  Zerdeçal bağışıklık sistemi güçlendiren,direnci artıran özelliklere sahiptir.Bunun yanısıra damar sertliğinin oluşmasını geciktiren etkileri yanında yeni bir kullanım alanı daha saptanmıştır. O da önümüzdeki yılların en büyük sağlık sorunlarından biri olarak tanımlanan Alzheimer hastalığıdır.       Temelinde beyinde bazı plak yapısında maddelerin birikmesiyle oluşan bu hastalığı, zerdeçal bu plakların oluşmasını yavaşlatarak engellediği yönünde bazı çalışma s ...Devamını oku.

KAN İNSULİN DEĞERLERİ KAÇTIR?

  Sağlıklı bir şahısta açlık insulin degeri 5 ünite civarındadır.Uzun yaşayanlarda bu değer 2-3 ünite hatta daha da altındadır.Bu seviye 5 ünitenin üstüne çıktığında yaşam kalitesi azalmaktadır. Hele 8 üniteyi geçmiş ise mutlaka çözülmesi gereken bir sorundur.   Tokluk insülin değeri de önemlidir. Ve 40 üniteyi geçmemelidir.   İnsulin seviye yüksekliği olanlar yaşam tarzlarını, yeme alışkanlıklarını ,sportif faaliyetlerini yeniden dizayn etmelidir.   &nbs ...Devamını oku.

İNSULİN DİRENCİ NİÇİN ÖNEMLİ ?

İnsulin direnci önemli bir sağlık konusudur.Son yılların önemli ve çok konuşulan tartısılan konusudur.   İnsulin direnci birçok hastalığın habercisi de olabilir,ya da başlanğıcını oluşturabilir. İnsulin direnci '' kilo problemi'' demektir. Kolay kilo alıp, zor kilo vermek demektir.İnsulıin direnci karaciğer yağlanması demektir.. İnsulin direnci yüksek tansiyon demektir. İnsulin direnci kandaki kötü kolesterolün yüksekliği ve buna bağlı kalp damar hastalığı dem ...Devamını oku.

DEMİR İÇEREN HAPLAR ŞİŞMANLATIR MI?

Kansızlık ta (anemi) kullanılan ilaçların kilo alıp vermeyle , iştah açıp kapamayla bir alakası yoktur. Adem Yücel  Genel Cerrahi Uzmanı ...Devamını oku.

OMEGA 3 İLAÇ MI , TAKVİYE Mİ?

Omega 3 artık takviye değil , ilaç gibi kullanılacak. Böylece kandaki yüksek trigliserid seviyesini düşüreceği gibi , aspirin benzeri bir etkiyle kanı sulandırarak , kalp - damar hastalıklarında kişliyi koruyucu bir rol üstlenecek. Adem Yücel  Genel Cerrahi Uzmanı ...Devamını oku.

TATLI KRİZLERİ NASIL ÖNLENİR ?

Tatlı krizleri kilo yönetimini sıkıntıya sokar.ayrıca yorgunluk nöbetlerine sebep olur.Yetmezmiş  gibi stres ya da depresyon gibi olumsuz duyguları tetikler.Uyku problemlerine, öfke ataklarına,ödemlere neden olabilir. Bu krizlerle baş etmek için öğün atlamayın . Paketlenmiş karbonhidratlardan  (patates ,cips , gofret vb.) uzak durun.. Konsantre edilmiş meyve suları ve gazlı içeceklere dokunmayın. Gerekmedikçe ara öğün yemeyin. Yemeniz gerekirse de düşük kalorili , katkısız ...Devamını oku.

CİLT GÜZELLİĞİNİZE E VİTAMİNİ Mİ ? C VİTAMİNİ Mİ ?

Burada öncelik,  aynı zamanda çok iyi bir anti-oksidan olan ve kollagen üretimini uyaran C vitaminindedir..Cildi kırışmaktan korur. E vitamini ise cildin tahribatını önler.Kullandığınız ürün içeriğinde  '' askorpil palmitat '' içerip , içermediğine mutlaka bakın. Evitaminli ürünleri  ağızdan , C vitaminlileri ise ciltten almayı tercih edin.     Adem Yücel  Genel Cerrahi Uzmanı ...Devamını oku.

ÇOCUK OBEZİTESİ

Çocuk obezitesinde maalesef hiç iç acıcı bir durumda değiliz.Yaklaşık 3 milyon civarındaki obeslerin 2  milyonu çocuk ve gençlerimizden oluşmakta.Bu sayı da bize 25-30 yıl içinde en az 3 milyon civarında hipertensiyonlu , kalbi hasta, diyabetli , bellek sorunlu  , hatta malign  (kanser)hasta olacağını ön görmemizi bildirmektedir.  Çocuk ve gençlerin obesite mücadelesi  ev ve okullarda başlamalıdır.Evlerde ne yeniliyor.?Okul kantinlerinde ne satılıyor. ?Bilinçlenmeliyi ...Devamını oku.

KİNOA MI , MERCİMEK Mİ ? TÜKETELİM...

Mercimek , kinoa ya göre protein değeri açısından bir tık az olasına karşın, aşağıdaki hususlar tercihimizi mercimekten yana kullanmamızı gerektirecektir. Mercimek çok daha ucuzdur.. Mercimek güçlü bir probiotikdir. Mercimek aynı zamanda posa deposudur.Kabızlığın telafisinde iyi bir tercihtir. Mercimek kanda şeker ve kolesterolu dengeler. Kilo almayı önlemede yardımcı olur.   Op.Dr.Adem Yücel ...Devamını oku.

TÜRKİYE GENELİ GÖNDERİ

Ücretsiz Kargo

KOLAY İADE

İade sebebiniz ne olursa olsun zorluk çıkarmıyoruz.

GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL Sertifikası ile korunmaktadır.

EN UYGUN FİYATLAR

Katkısız diyet ürünlerimizi uygun fiyatlarla sizlere sunuyoruz.





Copyright © 2020 | Thin Think - Sağlıklı Diyet Ürünleri Tüm Hakları Saklıdır.

 iz ajans